RSS

Idee :)

16 Jan

Tocmai mi-a trasnit o idee de proiect de lege pentru reglementarea manifestatiilor, mitingurilor si grevelor:

Art. 1. In fiecare oras se va construi/desemna un spatiu pentru desfasurarea protestelor, proiectat/selectat corespunzator.

Art. 2. Desfasurarea oricarei forme de protest cu mai mult de 3 oameni in afara acelui spatiu este interzisa si se pedepseste cu munca in folosul comunitatii.

Art. 3. Autoritatile sint obligate sa acorde autorizatia de desfasurare a protestului in maxim 5 zile lucratoare.

Art. 4. Persoanele vizate de protest, dupa cum reiese din cererea de autorizare depusa de protestatari, nu mai mult de cinci, sint obligate sa se afle la fata locului pe toata durata protestului. Pentru a se evita vatamarea acestora, ei vor fi izolati de protestatari, fara a pierde insa contactul vizual si auditiv cu acestia.

Art. 5. Pe toata durata protestului, accesul fortelor de ordine este interzis in spatiul de desfasurare a procesului, exceptie facind doar cazurile de forta majora (periclitarea sigurantei celor vizati de protestatari sau pericolul aparitiei violentei in masa). In cazul incidentelor minore, multimea va fi lasata sa se auto-gestioneze.

Art. 6. Participantii la protest nu pot parasi locul protestului pina la finalizarea acestuia, exceptie facind urgentele medicale, iar la final curatenia locului de desfasurare este de responsabilitatea protestatarilor.

Ei? Sustine cineva? E serios. Si nu, nu o sa generez o cauza/petitie pe Facebook pentru asta.

 
3 Comments

Posted by on January 16, 2012 in Idei

 

3 responses to “Idee :)

 1. l'enfant

  January 16, 2012 at 7:12 pm

  A.. nu faci cauza? Pai cum e asta? Serios vorbind, incepe sa ma sperie chestia asta cu “revolutia”. Azi am plecat de la facultate si am ocolit mai bine de un km ca sa nu trec cu bicicleta pe langa potentiali “revolutionari”. Pai nu.

   
 2. mihai

  January 17, 2012 at 10:44 am

  Interesant ar fi un protest in care nimeni nu ar striga nimic. Nu ar face nimic. S-ar aseza jos in fata ex. Parlamentului cateva zile. Ghandi a crezut in protestele non-violente.

  Hmm, dar imi aduc aminte de protestul profesorilor si gratarele insotite de Pinguin :):)

   
 3. BadDragon

  January 18, 2012 at 2:15 am

  Pour l’enfant: sa stii ca bine a facut ca n-ai fost cu bicicleta acolo. Ti-o arestau jandarmii pentru ca avea asupra ei un lant si o furca. Vezi daca o lasi sa umble cu chestii periculoase la ea….!!!

  @mihai Pai… japonezii fac asta destul de des. Neam civilizat, mai si muncesc in timp ce fac greva tacind. Dar la noi nu merge, omul are ceva de zis, toti au ceva de zis. Si e musai sa zica. Si cum toti zic, tre’ sa urli ca sa ti se auda opinia.

  Apropos de pinguin, chiar m-am mirat ca nu a aparut si de data asta. Probabil datorita compozitiei demografice, aia batrini aveau probleme la sold, aia mai tineri si-au exersat in special incheietura umarului drept facind exercitii de aruncare.

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: