RSS

S’a dus si vacanta

06 Jan

Asaaaaa… trecu si Craciunul, se duse si Anul Nou. Mi se facu de tras linie si adunat concluzii.

In primul rind, am aflat un lucru important despre mine. Nu mai privesc vacanta ca pe un timp in care vreau sa fac lucruri extraordinare (plecari spectaculoase, turism extrem, petreceri si alte alea). Datorita oamenilor cu care am petrecut’o pe asta am descoperit minunea unui timp linistit.

Apoi am descoperit un grup de oameni care, pentru prima oara in cariera mea de fiinta sociala, au facut posibil un timp lung petrecut impreuna in care sa ma simt aproape la fel de liber ca atunci cind imi petrec timpul numai cu Andreea. Nici un om dificil, nici un nazuros, nici un scandalagiu. Ne’am culcat care la ce ora a vrut, ne’am trezit asemenea. Ne’am facut pulbere in mai multe seri fara sa se auda vreo voce mai ridicata sau vreo idee tembela de distractie extrema. A facut fiecare ce l’a taiat capul fara sa avem senzatia ca pe ailaltii ii deranjeaza. Multumesc celor de la MBDragan cu care am fost si consoartelor lor pentru timpul minunat (in special lui Tudor care m’a lasat sa’l bat mar la table :D).

Apoi am descoperit un lucru trist. Nu o sa vreau niciodata, cel putin nu atita timp cit nu se schimba dramatic ceva, sa fac sporturi de iarna in Romania (poate o sa fac o exceptie de la patinat pe gheata, ma mai gindesc). Am vazut atita buluceala, atita bezmeticeala, atita disperare, atitia oameni care vor sa arate, fiecare in parte si toti deodata, ca ei sint cei mai frumosi, cei mai smecheri, cei mai dotati si cei mai norocosi. Mi s’a povestit de masini pe pirtie si am vazut cum e sa umbli juma de ora ca sa gasesti un loc de parcare in Poiana Brasov. Pe vremuri exact atita imi lua sa urc iarna din Poarta Schei pina la patinuarul din Poiana pe jos pe drumul vechi.

In Romania se muta mall’ul la munte de sarbatori. Fitze, pitzipoance, smecheri. Masini de 2 lei cu nume zgomotoase si creiere cit nuca cu pretentii de masculi alfa.

Asa ca am luat si o decizie. In Romania o sa’mi mai fac concedii/week’end’uri doar in muntii cei inaccesibili pantofarilor (cam cum e pe la Padina, daca nu si mai extrem, ca tot am promis ca o duc pe Andreea in Piatra Craiului) sau prin locuri prin care nici prin cap nu le trece sa se duca pentru ca s’ar plictisi (cam cum a fost la Sarmisegetusa in luna de miere sau la Petrimanu tot atunci sau chiar Predelut, ca acum). Eventual, ocazional, o sa mai tragem o fuga prin Vama vara, da’ si de aia mi s’a cam taiat pentru ca s’a umplut de oameni care nu au nici o legatura cu ea.

De acum incolo, daca vreau mare sau sporturi de iarna, papapapa Romania. Grecia, Italia, Austria, Bulgaria, astea vor fi destinatiile. Este absurd sa te duci sa te relaxezi undeva si sa vii de acolo si plin de spume si, eventual, cu picioarele rupte. Vreau sa am parte de liniste, de pace, de oameni amabili, de locuri safe. Pentru ca daca imi doresc altceva nu e nevoie sa iau concediu, e suficient sa conduc dimineata pina la servici in capatul celalalt al Bucurestiului, sa ma asez linga turbina in timp ce merge, sa bag mina intr’un ventilator in functionare si sa ma intorc acasa in capatul astalalt. Si am parte de aceeasi galagie si aventura ca in oricare statiune turistica din Romania.

 
Leave a comment

Posted by on January 6, 2009 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: