RSS

I wish I was there

05 Nov

Probabil deja devin plictisitor cu asta dar da, din nou despre Obama.

Incepind de dimineata, cind am vazut discursul de dupa victorie, mi’am tot dorit sa fi avut macar pentru citeva minute cetatenie americana. Pentru prima oara de cind am fost in America si am vazut’o la ea acasa. M’am intors atunci dezamagit si pesimist. Murea pentru mine un vis, acela ca avem spre ce sa tindem, incotro sa ne indreptam, ca avem ce sa devenim atunci cind ne vom face mari. Astazi, odata cu intelegerea a ceea ce a facut America ieri, imi dau seama ca pot visa din nou.

Poate ca sint naiv, dar interpretarea mea la ceea ce s’a petrecut acolo este, in primul rind, ca puterea nu este doar in mina unui “club select”, ca in prezenta unei figuri coagulatoare un popor isi poate face auzita vocea si poate alege altfel decit ca o turma. In al doilea rind, vad in sfirsit o figura proeminenta, cel mai puternic om al planetei, care indrazneste sa vorbeasca despre un drum nou, despre o schimbare de paradigma, despre o reasezare de principii (e drept ca si Sarkozy spunea ceva similar acum putin timp dar fara o sustinere la fel de puternica).

Sperantele mele au renascut. Speranta ca omenirea inca se mai poate maturiza in anii in care eu voi mai fi inca in viata. Speranta ca Romania va invata pentru ca va avea un model solid de urmat. Speranta ca omenirea va constientiza mai repede cit este de autodistructiva. Speranta ca vor fi mai multi oameni ca mine in lume, speranta ca nu o sa ma mai simt singur.

So… welcome Obama, I wish I was there!

 
Leave a comment

Posted by on November 5, 2008 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: